Gin – den klassiske spiritus til alle lejligheder

estudioandre

dsfv2

Gin er en spiritus, der har været på markedet i flere århundreder. Det er en af de mest populære drikkevarer i verden og har været det lige siden det første destilleri blev etableret i England i 1600-tallet. Det er ikke uden grund, at gin har opnået så stor popularitet. Det er en af de mest alsidige spiritusser, der findes, og kan nydes alene eller som ingrediens i mange forskellige drinks. I denne artikel vil vi se nærmere på den klassiske spiritus og undersøge, hvorfor gin stadig er så populær.

Gins historie og oprindelse

Gin har en lang og broget historie, der går helt tilbage til det 17. århundrede. Det blev opfundet af den engelske læge William of Orange som et middel mod sygdomme som malaria og kolera. Han tilsatte jeneverbær (Juniperus communis) til alkohol for at give det medicinske egenskaber. Dette blev senere udviklet til den gin, vi kender i dag. I dag produceres der mange forskellige typer af gin fra hele verden, men de fleste stammer fra England eller Holland.

Hvad består gin af?

Gin består hovedsageligt af alkohol og jeneverbærfrugter (Juniperus communis). Disse frugter indeholder en række aromatiske æteriske olier, som giver gin sin unikke smag og aroma. Derudover kan andre ingredienser tilsættes for at give den yderligere smagsnuancer som citrusfrugter, urter eller blomsterblade. Denne proces kaldes “destillation”, hvor man destillerer alkoholen med de aromatiske ingredienser for at skabe den endelige smag.

Hvilken slags drinks kan laves med gin?

Gin er meget alsidigt og kan anvendes i mange forskellige drinks – fra klassiske cocktails til mere moderne drinks med et twist. Den mest berømte drink med gin er Martini-cocktailen – en blanding af vermouth og gin serveret over isterninger eller shaken med isterninger så den bliver iskoldt – men der findes utallige andre muligheder for at nyde denne spiritus! En anden populær drink med gin er G&T (gin & tonic), som består af tonicvand blandet med gin serveret over isterninger med et skive citron eller lime på toppen for at give lidt ekstra smag! Derudover findes der mange andre cocktails som Negroni (gin, Campari & Vermouth), Tom Collins (gin & sodavand) samt Bramble (gin & hindbærsirup).